امروز دوشنبه 31 اردیبهشت 1403 http://tkane.cloob24.com
0
  • مسئله

مطابق شکل یک گوی فولادی A به قطر D بر روی یک میله افقی آهنی که به یک قطب آهنربا منتهی می شود می لغزد و شتاب گوی از رابطه زیر به دست می آید. که در این رابطه k مقدار شدت میدان مغناطیسی است.اگر در x=0 گوی از حال سکون رها شود، گوی با چه سرعتی به قطب آهن ربا بر خورد می کند؟  

$$a=\frac{k}{(L-x)^2}$$

جواب در ادامه مطلب.

ادامه مطلب
0

هنگامی که سیال از لوله تنگی عبور می کند فشار آن افزایش می یابد. به این پدیده اثر ونتوری گفته می شود.

  • مسئله

در مسیر یک سیال یک لوله ونتوری نصب می کنیم و مطابق شکل یک لوله U شکل به عنوان فشار سنج در دو مقطع لوله فشار را نشان می دهد. اگر چگالی سیال در طول مسیر ثابت بمانداندازه سرعت سیال را در زمان ورود بر حسب A1 ,A2 ,h ,g, چگالی سیال(p)در حال عبور و چگالی مایع(ph)درون لوله U شکل بیابید.  

جواب در ادامه مطلب.

ادامه مطلب
0

برای محاسبه نیروی یک فنر ایده آل از قانون هوک استفاده می کنیم. بنا بر این قانون نیروی فنر رابطه خطی با میزان تغییر طول فنر دارد:

F بردار نیرو، k ثابت فنر و x بردار جابجایی (از حالت اولیه)است.

$$F=-kx$$

و طبق مطلب کار و انرژی انرژی فنر هم این گونه بدست می آید:

$$E=\int_{x_1}^{x_2} kx dx=\frac{1}{2}kx_1^2-\frac{1}{2}kx_2^2$$

1

فشار برابر است با نیروی عمودی بر واحد سطح و در نتیجه هرچه نیرو عمودی بیشتر شود یا سطح کوجکتر شود اندازه فشار افزایش می یابد.

$$P=\frac{F}{A}$$

اکنون چند جمله ممکن است به ذهنمان برسد:

1.نیرو بردار است و تقسیم بر یک کمیت نرده ای شده پس فشار هم برداری است!

2.نیرو بردار است و تقسیم بر سطح که کمیتی برداری است (مثل شار مغناطیسی یردار سطح را در میدان ضرب داخلی می کردیم)   پس فشار از تقسیم دو بردار بدست می آید که اصلا ممکن نیست!

3.فشار برداری است چون وقتی می خواهیم ببینیم ظرفی که فشار داخل و خارجش معلوم است کی می شکند فشار دو طرف را از هم کم می کنیم.

4.فشار هم برداری است هم نرده ای! چون رفتار های متفاوتی از خود نشان می دهد!

جواب در ادامه.

ادامه مطلب
0

می توان نیرو ها را به دو دسته پایستار و نا پایستار تقسیم کرد.

کار نیرو های پایستار تنها تابعی از موقعیت مکانی شروع و پایان حرکت است و به مسیر وابسته نیست. معروف ترین نیروی پایستار نیروی گرانش است چرا که کار این نیرو تنها با در نظر گرفتن ابتدا و انتها محاسبه می شود. یعنی فرقی ندارد که جسم از ارتفاع دو متری زمین از بالای یک.

ادامه مطلب.

0
  • مسئله

یک نیروی مشخص و ثابت به جسمی که با سرعت v در حال حرکت است وارد می شود. پس از گذشت t ثانیه سرعت متحرک نصف  و پس گذشت t دوم سرعت دوباره نصف می شود. سرعت نهایی جسم پس از گذشت 3t از اعمال نیرو بیابید.(کتاب اپتیتود)

جواب در ادامه مطلب.

ادامه مطلب
0
  • مسئله

پس از اینکه کلید SW از موقعیت 1 به 2 جا به جا می شود چه مقدار گرما در مدار نشان داده شده در شکل زیر تولید می شود؟

(مسئله 133 جلد دوم فیزیک عمومی ایرودوف)

جواب در ادامه مطلب.

 

ادامه مطلب
0

در سیالات  تراکم ناپذیر با توجه به قانون بقای جرم می توان به روابطی رسید که سرعت شاره و سطح مقطع شاره را به هم مربوط می کنند.حتما شما تا به حال اندکی یک شیر آب را باز کردبد و دیده اید که پس از مدتی که آب از لوله خارج می شود به صورت قطرات ریزی در می آیند.با استفاده از این رابطه می توان به علت این پدیده پی برد.

ادامه مطلب.

ادامه مطلب
0

خازن از پرکاربردترین قطعات الکترونیکی است و انواع بسیار زیادی دارد.خازن یک ذخیره کننده پتانسیل الکتریکی است. در حالت کلی می توان گفت هر گاه دو جسم بار دار را کنار هم قرار می دهیم یک خازن تشکیل داده ایم. در این جا به صورت مختصر به یک نوع خازن ساده می پردازیم. این خازن خازن تخت نامیده می شود پایه و اساس همه انواع خازن هاست و سایر خازن ها اکثرا با همین سیستم کار می کنند. مهمترین.

ادامه مطلب.

ادامه مطلب
0

فرض کنید مطابق شکل یک میله در حال دوران حول نقطه انتهایی خود است. انرژی جنبشی این میله چقدر است؟ آیا می توان برای همه نقاط یک سرعت در نظر گرفت؟ برای حل این مسئله و تعمیم آن به همه اجسام دوار ابتدا.

ادامه مطلب.

ادامه مطلب